ACISA fai un balance positivo das Xornadas de Exaltación da Lura, que se desenvolveron do 25 ao 27 de novembro en 20 locais hostaleiros.

13

Acisa fai un balance positivo das Xornadas de Exaltación da
Lura, que se desenvolveron do 25 ao 27 de novembro en vinte locais hostaleiros de Ribadeo,
de Rinlo e de Covelas.

A presidenta de Acisa, Carmen Cruzado, comentou: “estamos contentos da acollida que
tiveron as primeiras Xornadas de Exaltación da Lura por dous motivos. Primeiro pola
implicación da hostalaría asociada, que deleitou a veciños, veciñas e visitantes coas súas
propostas gastronómicas, e segundo porque puidemos ver un bo ambiente esta última fin de
semana de novembro en Ribadeo”.

Cruzado Iglesias dixo que “algúns hostaleiros fixéronnos chegar esta mañá a súa satisfacción
polo desenvolvemento desta cita gastronómica, na que algúns esgotaron a lura que recibiron
de xeito gratuíto por parte de Acisa. E ese é o mellor indicador, o mellor termómetro de cómo
funcionaron estas Xornadas de Exaltación da Lura”.

A presidenta da Asociación de Comerciantes, Industriais, Servizos e Autónomos de Ribadeo
manifestou: “queremos agradecerlles aos hostaleiros a súa participación, á xente de Ribadeo e
da contorna que se achegase aos locais participantes a saborear as preparacións realizadas e á
Área de Medio Rural e do Mar da Deputación de Lugo a súa colaboración, porque deste xeito
puidemos organiza estas xornadas, que agardamos poder repetir en vindeiras edicións”.

Acisa repartiu de xeito gratuíto por primeira vez entre os locais participantes un total de 250
quilogramos de lura.

Black Friday
O xerente de Acisa, Jesús Pérez, sinalou que “a fin de semana completouse coa celebración do
Black Friday en 35 comercios asociados do venres ao domingo. Houbo moita xente que
aproveitou as ofertas e promocións realizadas por estes locais e tamén a campaña da Pancha
do Concello de Ribadeo, coa que colaboramos desde Acisa, para realizar as súas compras de
tempada ou incluso para adiantar algunhas compras de Nadal”.

Para Pérez Prada “o importante é que economía local se mova e qué mellor forma de facelo
que combinando compras e gastronomía nunha fin de semana de tempada baixa, na que
afortunadamente o bo tempo acompañou o venres e o sábado. Desde Acisa seguiremos a
traballar polo noso comercio e pola nosa hostalería”.