As primeiras Xornadas da Cabala terán lugar en Ribadeo do 17 ao 19 de maio. Están organizadas por Acisa coa colaboración da OPP-7 do Porto de Burela.

63
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

As primeiras Xornadas da Cabala terán lugar en Ribadeo
do 17 ao 19 de maio. Están organizadas por Acisa Ribadeo coa colaboración da OPP-7 do
Porto de Burela. Na cita gastronómica participan 21 locais hostaleiros.

A presidenta de Acisa, Carmen Cruzado, contou que “do 17 ao 19 de maio terán lugar as
primeiras Xornadas da Cabala de Burela nas que participarán 21 locais hostaleiros
asociados a Acisa Ribadeo, que van ofrecer tapas e pratos preparados con este peixe
capturado polos barcos do porto burelés. Grazas á colaboración da OPP-7 do Porto de
Burela puidemos desde Acisa organizar estas novas xornadas. A OPP facilítanos de
forma gratuíta preto de 90 quilos de cabala que imos distribuír entre os bares, mesóns e
restaurantes que participan nesta nova cita gastronómica sen ningún tipo de custe para
eles”.

Segundo explicou o xerente de Acisa, Jesús Pérez, “esta é xa a terceira vez que desde
Acisa regalamos materia prima para a elaboración das tapas e dos pratos ás nosas
asociadas e asociados, co que pretendemos deste xeito aforrarlles custes nas campañas
que lles propoñemos. Isto marca unha liña de acción da nosa asociación para este tipo
de eventos, que iniciou a actual directiva coas xornadas da lura e as da merluza de
Burela e que segue agora coa cabala. Ademais trátase dunha achega importante:
aportamos aos locais unha parte do produto que van empregar para elaborar as súas
preparacións. Os bares van ofrecer tapas e os restaurantes diferentes pratos dun
produto de tempada como é a cabala ou xarda”.

Carmen Cruzado dixo que “as diferentes elaboracións poderán atoparse nas redes
sociais de Acisa a longo da vindeira semana, para a súa consulta e así coñecer as
propostas de cada local. Son 21 establecementos, tanto de Ribadeo vila, do porto, como
de Rinlo, co que deste xeito espallamos esta cita gastronómica polas parroquias nas que
tamén temos asociados e asociadas de hostalería”.

Pérez Prada manifestou que “con estas xornadas o que pretendemos é botar unha man
e axudar á dinamización do sector hostaleiro nesta data tan especial que coincide coa
celebración das Letras Galegas, ofrecendo unha alternativa aos ribadenses e á veciñanza doutras localidades da Mariña e do Occidente asturiano a quedarse ou a vir a Ribadeo a
disfrutar dunha proposta gastronómica diferente. Agardamos desde Acisa que sexa
unha fin de semana de moito movemento en Ribadeo”.

Cruzado Iglesias engadiu: “queremos tamén contribuír á concienciación da importancia
de consumir peixe, por saúde e por sabor. E si é peixe do Porto de Burela, moito mellor.
O aporte de Omega 3 da cabala é un dos máis elevados nun peixe azul. Desde Acisa
queremos agradecer a colaboración e o apoio da OPP-7 para poder organizar estas
novas xornadas gastronómicas en Ribadeo e así facilitarlles parte do produto aos locais
participantes. As da pescada, que fixemos en novembro, tiveron unha moi boa acollida,
que agardamos repetir nesta ocasión coa cabala ou xarda”.

Os locais participantes son: Queimada, O Lar de Manolo, El Rincón del Gordo, La Quinta,
A Horta de San Roque, O Indiano, La Solana, A Mirandilla, La Bugalla, Javier Montero,
San Miguel, Parador de Turismo, Ramonita, Cayo Coco, Costa Verde, A Menchina, La
Flor de Jose, Kalpa Amodiño, Mesón D´Cata, Mareta e Barallocas.