O Ribadeo Indiano contará co seu propio cóctel. A súa elaboración saiu do obradoiro celebrado o pasado 5 de xuño.

65

O Ribadeo Indiano contará co seu propio cóctel. A súa
elaboración saíu do obradoiro celebrado o pasado 5 de xuño. Concello e Acisa animan á
hostalería local a involucrarse activamente no evento.

A presidenta de Acisa, Carmen Cruzado, indicou: “xa estamos na conta atrás para o
Ribadeo Indiano 2023 e queremos dirixirnos ás compañeiras e compañeiros dos bares,
cafeterías, restaurantes e hoteis, da nosa vila para animalos a participar de forma activa
neste importante evento. Gustaríanos que durante o Ribadeo Indiano e nos días previos
ofrecesen pinchos, tapas ou racións (de balde ou de pago) así como menús especiais
típicos da gastronomía de ultramar. E tamén os queremos animar e motivar para que
amplíen a súa oferta de cócteles. Todo co obxectivo de que durante uns días nos
traslademos ás Américas a través da decoración das rúas, da vila, dos negocios, das
indumentarias e tamén dos sabores”.

Cruzado Iglesias explicou que “para poder facer dende a organización a debida
promoción e publicidade destas ofertas gastronómicas os establecementos interesados
deben enviar a ficha de inscrición cuberta antes do 29 de xuño ás seguintes direccións
de correo electrónico turismo@ribadeo.org ou ben a info@acisaribadeo.es ”.

O xerente de Acisa, Jesús Pérez, subliñou que “tras o éxito do obradoiro de cócteles
impartido nas antevésperas do Ribadeo Indiano, facilitámoslles a todos os negocios de
hostalaría de Ribadeo unha guía con vinte propostas diferentes de elaboracións destes
combinados con e sen alcol. E ademais presentamos o cóctel oficial do Ribadeo Indiano,
nacido no obradoiro celebrado fai uns días en colaboración coa marca comercial Habana
Club e cuxa receita é a seguinte: 3 fresas (concentrado de fresa), ¼ lima natural, 5cl Ron
Havana 3, refresco de lima limón e xeo picado ou roto”.

Pérez Prada dixo: “coma en edicións pasadas animamos tamén aos locais hostaleiros a
que escollan un pais iberoamericano de referencia para crear estas propostas
gastronómicas e de paso ambientar o seu local cun estilo propio”.

Desde Acisa e desde o Concello agradecen “a colaboración de Habana Club para poder
realizar o obradoiro do pasado 5 de xuño e pola guía de cocteles facilitada aos
hostaleiros locais co obxectivo de que poidan ampliar a súa oferta antes, durante e
despois do Ribadeo Indiano 2023”.

O concelleiro de Turismo, Pablo Vizoso, sinalou que “o Ribadeo Indiano precisa da
implicación de todas e todas, veciñanza, negocios, institucións, asociacións… esta festa
chegou moi alto en so sete edicións porque nela participan desde os máis cativos e
cativas da casa ata os maiores. É un evento cunha oferta cultural moi ampla, pensado
para que toda a sociedade o poida gozar a través de concertos, visitas teatralizadas,
charlas, xogos, bailes, xincanas e grandes citas musicais, como a que vai protagonizar
este ano o cubano Eliades Ochoa”.

E engadiu: “desde a organización, Concello e Acisa, agardamos que o Ribadeo Indiano
siga a medrar para continuar homenaxeando a aquelas e aqueles veciños e veciñas que
un día tiveron que emigrar. Vémonos polas rúas e nas casas de comidas e bebidas do 7
ao 9 de xullo”.